Home » Tijdschrift voor BMW » Diversiteit editie

Diversiteit en inclusie editie

Laat ons weten wat je er van vindt.

Rating: 5 sterren
3 stemmen

De diversiteit editie

Klik op de afbeelding om toegang te krijgen.

De volgende editie

januari 2021


Reactie plaatsen

Reacties

Joyce Neijenhuis
10 uur geleden

Allereerst complimenten voor Marinka dat zij als bmw'er dit tijdschrift (kosteloos) beschikbaar stelt. Een belangrijk onderdeel van het vakgebied BMW is profilering maar ook verdieping van onze kennis. Dit tijdschrift voorziet m.i. in deze behoefte. Helaas zijn er in mijn ogen te weinig wetenschappelijke artikelen op ons vakgebied. Een oproep aan bmw'ers om onderzoek te gaan verrichten. Professionalisering doen we als vakgenoten samen, en het tijdschrift van Marinka is hierin in mijn ogen een mooi voorbeeld van.
Verder ben ik het niet eens dat bmw individuele hulpverlening verricht, juist bmw is de specialist die zich richt op de medewerker én zijn omgeving (werk en privé). Ook wanneer de problematiek niet-werk gerelateerd is, is het ons specialisme medewerker te ondersteunen om de effecten op het werk van de niet-werk gerelateerde problematiek te verminderen. En niet alleen de medewerker maar ook leidinggevende tools te bieden hier mee om te gaan. Verder is de B van BMW een B die voor ons vak staat. Een BMW is geen algemeen maatschappelijk werker maar een bedrijfsmaatschappelijk werker die werkt vanuit meervoudige partijdigheid en ondersteunend is zowel aan de individuele medewerker als aan de leidinggevende en adviseur is voor de organisatie v.w.b. psychosociale stress.
En v.w.b. de aantoonbare feiten die Marije benoemt: laten we met elkaar als beroepsgroep feiten gaan verzamelen zodat we kunnen aantonen wat onze meerwaarde is.

Marij Claerhoudt
een dag geleden

Voor wie is is het tijdschrift geschreven en met welk doel. De inhoud omvat veel verouderde met name Amerikaanse artikelen. Het lijkt me toch dat er actuelere informatie te vinden is over diversiteit. Voor HR manager waarschijnlijk interessant, als bmw-er weet ik niet wat ik er mee aan moet. Als bmw-er doe je aan individuele hulpverlening, waarbij het bedrijf hooguit de context is voor een werknemer, maar vaak is niet de oorzaak van het problematiek niet werkgerelateerd. Hooguit eenderde van de problematiek is werkgerelateerd. De bmw- er wordt doordeweeks HR dan ook vaak niet ingezet om het ziekteverzuim terug te dringen. Ik zou daar graag feiten van willen zien als datzelfde zo is.

Meeschrijven aan de duurzame inzetbaarheid editie?

Wil je meeschrijven aan de volgende editie? Leuk! Laat het ons alvast weten. Deadline voor insturen is 15 december 2020. Maak je geen zorgen over kleine spelfoutjes. Onze redacteur Jan zorgt dat jouw inzending er piekfijn uitziet. Wij hebben rechtenvrije stockfoto's om jouw stuk super aantrekkelijk te maken.


Tijdschrift voor BMW automatisch ontvangen

Wil je niets missen? Neem dan een gratis abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfsmaatschappelijk werk.


Super makkelijk delen

Het Tijdschrift voor Bedrijfsmaatschappelijk werk delen met je netwerk? Dat kan natuurlijk.